Jaetaan elämää yhdessä toisten opetuslasten kanssa

Jeesus kokosi jo heti alussa seuraajansa tiiviiksi joukoksi, joka vietti aikaa yhdessä. Jeesuksen ensimmäiset seuraajat jatkoivat kokoontumista kodeissa, jakaen elämää ja murtaen leipää. Pienryhmät ovat elintärkeitä elämälle Jeesuksen seuraajana, sillä seurakunnan elämä ja opetuslapsena kasvaminen tapahtuu isolta osalta niissä. Siksi elävää sykkivät ja ulospäinsuuntautuneet pienryhmät ovat maailman evankelioimisen eli lähetyskäskyn täyttämisen avain.

Pienryhmiä voi olla varsin erilaisia. Tavallisella pienryhmällä on kolme päätehtävää:
1) Ylöspäin suuntautuva: Pienryhmän tärkein tehtävä on sen jäsenten Jumala- suhteen hoitaminen. Siksi sen tulee olla ennen muuta raamattu- ja rukouspiiri.
2) Sisäänpäin suuntautuva: Pienryhmä on myös yhteisö, jossa toteutuu uskovien yhteys ja keskinäinen sielunhoito. Se on myös vastaus uusien opetuslasten hoitamiseen.
3) Ulospäin suuntautuva: Pienryhmä on samalla seurakunnan perustyöyksikkö, joka jäsentensä kautta evankelioi ympäristöään ja osallistuu lähetystyötä ajatellen lähettämisvastuuseen.

Uskovat kodit ovat pienryhmätyössä avainasemassa. Jo tästäkin syystä uskovien kotien hengellisen elämän vaaliminen on asia, jota ei voi liikaa korostaa.

Jos haluat perustaa uuden tai liittyä pienryhmään, ota yhteyttä!

Nironen Antti

piirijohtaja, pastori, Etelä-Saimaa

antti.nironen@sekl.fi

+358 50 350 0936

Halme Iida

Etelä-Saimaan piirin juniorityöntekijä

iida.halme@sekl.fi

+358 45 120 1058

Share This